De website 'Project station Blankenberge' geeft u alle info over de werken en bereikbaarheid tijdens de opwaardering van de Blankenbergse stationsomgeving

Architect

Voor het ontwerp van de stationsomgeving werd beroep gedaan op de Brusselse toparchitect Marc Corbiau. In 1966 maakte Corbiau zijn opleiding af aan het Sint-Lucas Instituut voor Architectuur in Brussel. Zijn werk kenmerkt zich door gedurfde combinaties tussen klassieke en hedendaagse elementen. De sobere en evenwichtige stijl van Corbiau, waarin het spel van het licht een belangrijke plaats krijgt, vinden we terug in nagenoeg al zijn realisaties. Dankzij zijn oog voor een modern ontwerp dat optimaal ingepast wordt in de beschikbare ruimte kon hij zijn stempel drukken op zowel villabouw als grotere projecten. Doorheen zijn 45-jarige carrière ontwierp hij heel wat projecten op unieke locaties in België, maar ook in Spanje, Griekenland, Zwitserland en Israël vinden we tal van bouwwerken naar zijn ontwerp terug.

De kenmerkende stijl van Corbiau toont zich ook in het ontwerp van het stationsproject. De inpassing van de verschillende functies binnen de beschikbare ruimte in combinatie met grote open ruimtes dragen de stempel van deze toparchitect.

3D Marc Corbiau station Blankenberge

Volg je graag de vorderingen van project station Blankenberge?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en we houden je op de hoogte!